Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

15/03/2016 - Ben Roelants en Logeren in Vlaanderen lanceren online inspiratievideo´s

In een reeks van 15 video’s bezoekt niemand minder dan tv-presentator Ben Roelants Vlaanderens leukste logeeradresjes. Hiermee trapt Logeren in Vlaanderen Vakantieland de voorjaarscampagne 2016 af. Elke drie weken komt er één mini-reportage online via de kanalen van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.  Vandaag worden de eerste twee filmpjes gelanceerd, opgenomen in B&B ´t Heerenhuys in Ursel en Hotel ´t Kruishof in Oostende. Ben krijgt een warm welkom van de gastvrije logiesuitbaters, die hem wegwijs maken in eigen land. Want de beste tips voor trips krijg je van de gastheer of -vrouw, dé Ambassadeurs van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. “Dankzij Jacques heb ik met een sportvliegtuigje boven het Meetjesland kunnen toeren. Ik heb al veel gezien, maar dit vond ik echt geweldig!”

De 15 logies waar Ben op bezoek gaat, fungeren als Ambassadeurs voor het volledige aanbod – meer dan 700 – van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Ben test de bedden uit in de hotels, vakantiewoningen of B&B´s en proeft van typische streekproducten. Op deze manier ontdekt hij wat er zo uniek en leuk is aan logeren in eigen land. “Augustijn, de Gulden Draak, de Piraat, ... je moet opgewassen zijn tegen de streekbiertjes van Jacques!”

De video’s verschijnen elke drie weken en worden verspreid via de verschillende kanalen van Logeren in Vlaanderen Vakantieland (Youtube, Facebook, e-mailkanalen). Op de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be vind je de reeks én het persoonlijke verhaal van de Ambassadeurs. Logeren in Vlaanderen Vakantieland wil op die manier een inspiratieplatform vormen voor al wie wil logeren in eigen land. 

En vakantieliefhebbers krijgen binnenkort nog méér inspiratie.  Bij de start van de paasvakantie (op 26 maart) verschijnt er een speciale bijlage bij De Morgen Magazine waarin nog meer Ambassadeurs inspireren met hun persoonlijke verhaal.

Wie de nieuwste video´s wil volgen, kan terecht op de reportagepagina's op www.logereninvlaanderenvakantieland.be of de Facebookpagina van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. 

Productiehuis Sputnik Media staat in voor productie en filmmontage, communicatiebureau Absoluut voor concept en verspreiding.

Ontdek de reportages hier.

B&B 't Heerenhuys Ursel ontvangt Ben Roelants:

Ben Roelants op bezoek in charmehotel 't Kruishof:

Extra informatie:

Logeren in Vlaanderen vzw staat in voor de jaarlijkse marketingcampagne van meer dan 700 logies in Vlaanderen. Daartoe behoren de mediacampagnes, mailacties, het logiesboek en de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be. Volgens het redemptieonderzoek[1] 2015 bedroeg de hierdoor gerealiseerd bruto-omzet (incl. B.T.W) of het macro-effect van de boekingen 65,3 miljoen euro.

Sinds Logeren in Vlaanderen vzw – samen met haar partners de Vlaamse provincies, Horeca Vlaanderen en de Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme - de binnenlandcampagne in 2013 voert,  is het macro-economisch effect van de promotiecampagne méér dan verdubbeld. In 2013 en 2014 bedroeg de bruto-omzet telkens ruim 49 miljoen euro. In 2012 was dat nog 29 miljoen euro.

Topjaar voor Logeren in Vlaanderen Vakantieland

Het goede resultaat in 2015 is een combinatie van een hoger aantal boekingen, hogere uitgaven per reizend gezelschap en een groter bereik voor het logiesboek en de mailings.

De promotieacties leidden in 2015 tot 126.111 boekingen in totaal. In 2014 waren er dat 106.013.
De gemiddelde kostprijs van de vakantie bedroeg in 2015 93 tot 97 euro per persoon, per nacht (in 2014 84 tot 91 euro). Dit geeft per reizend gezin voor het volledige verblijf gemiddeld 481 tot 537 euro (in 2014 441 tot 482 euro).
In totaal werden in 2015 136.445 logiesboeken verspreid. In 2014 waren er dat 127.222.

Met 2015 als beste resultaat in jaren kijkt vzw Logeren in Vlaanderen terug op een geslaagde marketingcampagne. Jaarlijks investeren de Vlaamse provincies in totaal 840.000 euro in de campagne “Logeren in Vlaanderen Vakantieland”. Ook de logiesondernemers, in samenwerking met Horeca Vlaanderen, de Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme en de kampeersector droegen met meer dan 550.000 euro in 2015 in belangrijke mate bij.

Kwaliteit van het vergund logies

Logeren in Vlaanderen Vakantieland is uitgegroeid tot een echt kwaliteitsmerk voor meer dan 700 logies in Vlaanderen.  Alle logiesuitbatingen zijn vergund en voldoen aan de strenge normen op vlak van comfort, hygiëne en brandveiligheid van het Vlaamse Toeristisch Logiesdecreet van 2008.

Vlaanderen Vakantiecheque, een cadeau voor consument én uitbater

De Vlaanderen Vakantiecheque blijkt in 2015 opnieuw  een gewaardeerd cadeau om te schenken en te ontvangen. De consument kan terecht bij alle logiesuitbatingen van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. De Vlaanderen Vakantiecheque genereerde in 2015 een omzet van  1.638.850 euro. De cheque bleek ook in 2015 een belangrijk omzetmiddel voor de toeristische sector in ons land.

Extra info redemptieonderzoek 2015

De bruto-omzet (incl. B.T.W.) of het macro-effect van de boekingen bedraagt 65,3 miljoen euro. Dit is meer dan een verdubbeling van het macro-effect in 2012 (29 miljoen euro).
26 % van de vakantiegangers boekt meer dan één vakantie.
De Vlaamse Regio´s blijft het macroproduct bij uitstek. De vakantiegangers gaan vooral naar de Limburgse Kempen en de Westhoek.
De toerist wil vooral onthaasten (er eens tussen uit zijn, rust), actieve ontspanning (fietsen, wandelen) en genieten (omgeving, streek, natuur en lekker eten en drinken). Fiets- en of wandelmogelijkheden, mooie natuur en mogelijkheden voor een rustige vakantie zijn dan ook de voornaamste redenen voor de keuze van de regio.
Doorgaans betrof het korte verblijven van 2-3 nachten.

Meer informatie:

Saskia Van Laere
Directeur Logeren in Vlaanderen
M +32 (0)476 65 27 42
T +32 (0)16 28 60 38
E saskia.van.laere@logereninvlaanderen.be

[1] Telefonische en online bevraging uitgevoerd door  het onderzoeksbureau “M.A.S. - Marktstudies op maat” bij een steekproef van 5.981 bevraagden op een totaal klantenbestand van Logeren in Vlaanderen Vakantieland van 298.361 personen.

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.