Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

16/03/2015 - TV campagne Logeren in Vlaanderen Vakantieland: altijd te kort, nooit ver weg!

PERSBERICHT 16-03-2015

Vakantie in eigen land is steeds meer in trek. Logeren in Vlaanderen Vakantieland wil boekingen in Vlaanderen extra promoten en lanceert op maandag 16 maart een opmerkelijke TV campagne onder het motto “Altijd te kort, nooit ver weg”. In de spots is te zien hoe een gastheer en -vrouw hun gasten ongelooflijk verwennen. De zevende logieshemel vind je vlakbij huis! De TV spots lopen t.e.m. 4 april op één en Canvas en via Social Media.

Unieke formule

Wat logeren in Vlaanderen Vakantieland zo uniek maakt, is het professioneel gastheerschap van de meer dan 730 logiesuitbaters. Zij onthalen de gasten in hun kwaliteitsvolle logies op een persoonlijke manier en verzorgen hen tot in de puntjes. De gastheer en –vrouw doen er alles aan om de gasten in de watten te leggen. Het aanbod bevat qua comfort dan ook heel wat pareltjes: er zijn 71 B&B’s (34%), 44 hotels (18,7%) en 128 vakantiewoningen (49,8%) met 4 of 5 sterren. De gasten krijgen vaak een heerlijk ontbijt aangeboden – en dit steeds meer met streekproducten. De uitbaters zijn dé ambassadeurs bij uitstek om de streek te verkennen en geven de beste tips mee voor een wandel- of fietstocht. Volgens onderzoek scoren Vlaamse logiesuitbatingen hoog op vlak van service, kwaliteit en gastentevredenheid (8,6/10).

Vakanties die altijd te kort zijn…

Logeren in Vlaanderen Vakantieland heeft 2015 sterk ingezet. Begin maart waren reeds 110.000 logiesboeken verdeeld en de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be werd sinds de lancering in december 2014 meer dan 150.000 keer bezocht.  Logeren in Vlaanderen Vakantieland wil dit kwaliteitsvol logiesaanbod in het voorjaar 2015 extra in de verf zetten. Daarom lanceert de organisatie vanaf 16 maart een reeks TV spots onder het motto “Altijd te kort, nooit ver weg”.

én nooit ver weg

Naast gastheerschap staat ook de beleving centraal. Een vakantiewoning met sauna als paalwoning tussen de bomen, logeren bij een keramiekatelier, stiltelogies in een oud klooster, overnachten in betoverend erfgoedlogies, … De unieke beleving garandeert dat een verblijf bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland “altijd te kort, nooit ver weg” is. De zevende logieshemel vind je vlakbij huis!

Een verblijf als cadeau

Via de Vlaanderen Vakantiecheque kan je een verblijf ook cadeau doen. Dat is een cadeaubon, waarmee je terecht kan bij alle logiesuitbatingen van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. In 2014 genereerde de Vlaanderen Vakantiecheque een extra omzet voor de sector van meer dan 1,6 miljoen euro.

Vlaming beseft dat het gras groener is aan onze kant

In 2014 kende de logiessector in Vlaanderen een stijging van 7 % - goed voor 570.000 extra boekingen. Zowel in de kerstvakantie als in de afgelopen krokusvakantie van dit jaar werden er meer overnachtingen verwacht dan in dezelfde periodes vorig jaar. Logeren in eigen land wordt volop gesmaakt. En dat is prima nieuws voor de logiessector.  De promotiewerking van Logeren in Vlaanderen Vakantieland was in 2014 voor de tweede keer op rij een belangrijke trigger in het boeken van vakantie in Vlaanderen. Volgens onderzoek bedroeg de hierdoor gerealiseerde bruto-omzet (incl. B.T.W.) of het macro-effect van de boekingen 49,7 miljoen euro.

Wie is Logeren in Vlaanderen Vakantieland?

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Limburg) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen), met de medewerking van de kampeersector in Vlaanderen (Recread, Kempen Campings, Florealgroup, Kompas Camping). Deze partners investeren jaarlijks meer dan 1.385.000 euro in Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Meer informatie:

Saskia Van Laere
Directeur Logeren in Vlaanderen
016/28 60 38
0476 65 27 42
saskia.van.laere@logereninvlaanderen.be

Links naar de TV spotjes

Je vindt de spotjes via deze link

De TV spots werden op youtube geplaatst: spotje 'Fietsers' en spotje 'Afscheid'

Daarnaast worden de spotjes gepromoot op facebook en twitter

 

 

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.