Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

21/09/2015 - Eerste editie “Nacht van de Gast” van logies op zaterdag 26 september - editie Oost-Vlaanderen

Op zaterdag 26 september organiseert UNIZO traditiegetrouw de “Dag van de Klant”, waarop handelaars meer dan 2 miljoen klanten in de bloemetjes zetten. Nieuw dit jaar is de deelname van de logiessector in Vlaanderen. Tijdens de “Nacht van de Gast” laten de uitbaters van logies zien dat ze de meest gastvrije ondernemers van heel het land zijn, want wie op zaterdag 26 september overnacht bij één van de deelnemende verblijven van Logeren in Vlaanderen Vakantieland, wordt extra verwend. En heel wat uitbaters zetten die dag de deuren van hun logies open voor het grote publiek. Hét moment om eens een kijkje te nemen achter de schermen.

De Dag van de Klant is dit jaar voor de 28ste keer het moment waarop de zelfstandige sector z’n klanten bedankt voor het vertrouwen. In Vlaanderen maakt de logiessector een belangrijk deel uit van die sector.  Er zijn meer dan 750 nachtverblijven aangesloten bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland, goed voor een economische return van bijna 50 miljoen euro per jaar. De Vlaamse accommodaties zijn bovendien gekend om hun kwaliteit en gastvrijheid.

Tijdens de “Nacht van de Gast” zetten ook 28 Oost-Vlaamse nachtverblijven die gastvrijheid extra in de verf. Bij een aantal onder hen staan de deuren overdag ook open voor bezoekers. Zo kun je bij B&B ‘t Groene Genoegen te Laarne het lokale bier ‘Toverhekske’ proeven, of kunnen ook niet-gasten bij B&B Cimbarsaca in Semmerzake terecht voor een brunch. B&B Bready uit Assenede en Het Eycken Huys uit Aalter bieden passanten een drankje aan. B&B De Kollebloem uit Herzele leidt bezoekers rond in de buurt en serveert bio- en veggiehapjes. Bij Fred & Breakfast in Gent krijgen bezoekers een optreden van de Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Stefan Dixon cadeau. Verder kan men ook helemaal vrij een bezoek brengen aan Het Huis van de Kapitein in Lokeren, Hotel Leopold in Oudenaarde, B&B Malpertuus in Moerbeke-Waas, B&B Het Meirlaenhof in Sint-Gillis-Waas en de hotels Cathedral en Parkhotel in Gent. Alle ontvangen bezoekers met open armen en een hapje of een drankje en leggen hun gasten die nacht extra in de watten. 

Via Radio 2 kunnen luisteraars op zaterdag 26 september Vlaanderen Vakantiecheques winnen.  In de Peter van de Veire Ochtendshow in de week voordien en tijdens de middaguitzending live vanop de Grote Markt in Roeselare, maken luisteraars kans om diezelfde avond nog te overnachten bij een van de 750 logies van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Bekijk op www.logereninvlaanderenvakantieland.be/nachtvandegast welk logies in jouw regio meedoet aan ‘Nacht van de Gast’ én waar je een kijkje kunt nemen tijdens de opendeurdag op zaterdag 26 september tussen 12u en 16u.

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Limburg) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen), met de medewerking van de kampeersector in Vlaanderen (Recread, Kempen Campings, Florealgroup, Kompas Camping).

Meer info:
Steven De Backer | Toerisme Oost-Vlaanderen vzw
Tel. 09/267.70.46 | Steven.de.backer@oost-vlaanderen.be

Beleidsverantwoordelijke – gedeputeerde: Eddy Couckuyt

 

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.