Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

21/09/2015 - Eerste editie ‘Nacht van de Gast’ van logiesuitbaters op zaterdag 26 september - editie Vlaams-Brabant

Op zaterdag 26 september organiseert UNIZO traditiegetrouw de “Dag van de Klant”, waarop handelaars meer dan 2 miljoen klanten in de bloemetjes zetten. Nieuw dit jaar is de deelname van de logiessector in Vlaanderen. Tijdens de “Nacht van de Gast” laten de logiesuitbaters zien dat ze de meest gastvrije ondernemers zijn van heel het land:  want wie op zaterdag 26 september overnacht bij één van de deelnemende logies van Logeren in Vlaanderen Vakantieland, wordt extra verwend. En heel wat logiesuitbaters zetten die dag de deuren van hun logies open voor het grote publiek. Hét moment om eens een kijkje te nemen achter de schermen.

De Dag van de Klant is dit jaar voor de 28ste keer het moment waarop de zelfstandige sector z’n klanten bedankt voor het vertrouwen.  In Vlaanderen maakt de logiessector een belangrijk deel uit van die sector.  Er zijn meer dan 750 logiesuitbaters aangesloten bij Logeren in Vlaanderen Vakantieland, goed voor een economische return van bijna 50 miljoen euro per jaar.

‘De Vlaams-Brabantse logies zijn bovendien gekend om hun kwaliteit en gastvrijheid. In 2014 waren er meer dan 2.000.000 gasten die hier van hebben genoten. Zowel in kunststad Leuven of de omliggende regio’s Hageland en Groene Gordel staan de logiesuitbaters klaar voor een hartelijke ontvangst en een uitstekende service’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Tijdens de “Nacht van de Gast” zetten de logiesuitbaters die gastvrijheid extra in de verf. En ieder laat daarbij z’n unieke karakter zien. B&B Het Huis van peter Mot in Aarschot ontvangt je graag met een mini-walking-brunch. In en rond het huis stellen bovendien beeldhouwers uit de regio hun werk tentoon. Of ga even binnenkijken achter die statige gevel bij Yenn b&b in Leuven. In Brokantie in Roosdaal kan je bij een streekhapje en –drankje de eigenhandig gerestaureerde brocante en woonaccessoires bewonderen. Ga onze logies dus ontdekken,  proef van al het moois dat Vlaanderen te bieden heeft, en laat je in de watten leggen door onze gastvrije ondernemers.

Via Radio 2 kunnen luisteraars op zaterdag 26 september Vlaanderen Vakantiecheques winnen.  In de Peter van de Veire Ochtendshow in de week voordien en tijdens de middaguitzending live vanop de Grote Markt in Roeselare, maken luisteraars kans om diezelfde avond nog te overnachten bij een van de 750 logies van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.

Bekijk op www.logereninvlaanderenvakantieland.be/nachtvandegast welke logiesuitbater in Vlaams-brabant meedoet aan ‘Nacht van de Gast’ én waar je een kijkje kunt nemen tijdens de opendeurdag op zaterdag 26 september tussen 12u en 16u.

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Vlaams-Brabant en Toerisme Limburg) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen), met de medewerking van de kampeersector in Vlaanderen (Recread, Kempen Campings, Florealgroup, Kompas Camping).

Meer info:

BELEIDSVERANTWOORDELIJKE
Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme
016 26 70 57, kabinet.swinnen@vlaamsbrabant.be

TOERISME VLAAMS-BRABANT vzw
Vital Geeraerts, persmedewerker
016 26 76 21, toerisme@vlaamsbrabant.be

Tina Huybrechts, logiesconsulente
016 26 77 81, tina.huybrechts@vlaamsbrabant.be

 

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.