Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

31/07/2020: Logiessector zwaar geraakt door nieuwe maatregelen

De nieuwe, weliswaar noodzakelijke, verstrengde maatregelen treffen ook de logiessector erg hard. Er zijn talrijke annuleringen, en geen nieuwe reservaties. Logeren in Vlaanderen vzw doet een oproep voor extra steunmaatregelen voor de logies, maar promoot ook een vakantie in eigen land.  

ANNULERINGEN
Op de Nationale Veiligheidsraad van 27 juli werden door de verdere opflakkering van het virus, noodzakelijke én begrijpelijke verstrengingen doorgevoerd.

Voor de logiessector is dit echter opnieuw een zware opdoffer. Na amper anderhalve maand na de heropening worden logies opnieuw geconfronteerd met talrijke annulaties, geen nieuwe boekingen en overwegen meerdere logies zelfs een sluiting of dreigt een faillissement.

Dit ondanks de grote inspanningen van logies om zich strikt te houden aan de veiligheidsvoorwaarden en de opgestelde protocols.

EXTRA STEUNMAATREGELEN
Logeren in Vlaanderen pleit voor een financiële tegemoetkoming voor alle logies die opnieuw in moeilijkheden zitten en worden geconfronteerd met een zware omzetdaling.
Vele logiesuitbaters worden geconfronteerd met blijvende kosten zonder de broodnodige inkomsten in dit hoogseizoen.

LAST-MINUTE VAKANTIE IN EIGEN LAND
Logeren in Vlaanderen vzw, die mee vakanties in Vlaanderen promoten onder de noemer Vlaanderen Vakantieland, ziet nochtans extra mogelijkheden.
Op reis in eigen land met je partner of gezin, al dan niet met je eigen kleine extra bubbel? Het kan nog steeds en het is misschien wel de leukste manier om terug te plooien en te ontspannen met je eigen bubbel op een fijne vakantieplek.
Heel wat logies, en zeker grotere vakantiewoningen, zijn intussen terug beschikbaar en ontvangen graag kleinere gezelschappen aan een aangepaste prijs.
De uitbaters in Vlaanderen Vakantieland staan nog steeds vol enthousiasme klaar om gasten te ontvangen en doen er alles aan om een ontspannend verblijf aan te bieden.

Contactinfo
Wim Verscuren                                                         
Waarnemend coördinator Logeren in Vlaanderen vzw                                                             
Tel. 016 28 60 34 / GSM 0485 17 81 10                 
wim.verscuren@logereninvlaanderen.be   

Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Limburg, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaams-Brabant, Westtoer) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen).

Logeren in Vlaanderen vzw is eigenaar van de merknaam Vlaanderen Vakantieland. Onder deze noemer ondersteunt en promoot Logeren in Vlaanderen vakantiebeleving en kortbij vakanties in eigen land.
 


 

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.