Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

Veelgestelde Vragen

Coronacrisis

Alle informatie over logeren in Vlaanderen Vakantieland tijdens de coronacrisis vind je hier.

1. Vakantiecheque

Ik wil een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque bestellen.

Met de Vakantiecheque kan je een verblijf boeken bij één van onze 1.800 gastvrije logies. Je kiest de waarde van de Vakantiecheque(s) op basis van volgende bedragen: 35, 50 en 100 euro. Zo geef je steeds een cadeau op maat. Download de Vakantiecheque en print hem zelf af. De cheques zijn 18 maanden geldig en niet verlengbaar.

KOOP HIER EEN VAKANTIECHEQUE

Waar kan ik een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque kopen?

De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque is enkel online te koop via de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland, die ook te bereiken is via www.devakantiecheque.be. Na je betaling ontvang je een mail met daarin een link om de Vakantiecheque te downloaden en af te printen.
De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque is niet verkrijgbaar in een winkel.

Ik heb problemen met het betalen / ingeven van een bestelling.

Indien je werkt met een oude internetbrowser kan dit problemen geven bij het ingeven van je bestelling of betaling. We raden je aan om te werken met Mozilla Firefox of Google Chrome. We kunnen geen goede werking garanderen met Explorer 8.
Vaak kan de betaling niet doorgaan omdat niet alle gegevens 100% correct zijn ingevuld. Controleer a.u.b. zeer zorgvuldig alle cijfers in de betalingsgegevens (kaartnummer etc.) zodat hier geen fout is opgetreden (zie verdere uitleg hieronder).

Ik heb alle gegevens die ik moet ingeven extra gecontroleerd en heb nog steeds problemen met het betalen/ingeven van een bestelling.

Gelieve een mail te sturen naar support@resengo.com én info@logereninvlaanderen.be OF bel op +32 (0)3/547 02 10 (Helpdesk Resengo).

Wat zijn de verschillende betaalmethodes?

De betaling kan direct online via bankkaart (Bancontact, Maestro), iDeal of met een kredietkaart (Mastercard of VISA) worden ingegeven. Betaling via overschrijving is niet mogelijk.

Hoe betaal ik met een kredietkaart?

Als betalingswijze kies je voor ‘Mastercard’ of ‘VISA’. Je klikt op ‘bestelling bevestigen en ga naar betaalscherm’. Het volgend scherm is de beveiligde betaalpagina van Ingenico.

Het veld ‘Naam kaarthouder’ staat automatisch ingevuld. Wil je betalen met een andere kredietkaart? Gebruik de exacte naam kaarthouder die op je kredietkaart staat.

Kaartnummer, vervaldatum en verificatiecode zijn verplicht in te vullen. De verificatiecode controleert of je kaart niet gebruikt wordt door een ongeautoriseerd persoon. De 3-cijferige verificatiecode van je Visa of MasterCard vind je op de keerzijde van je kaart, in het veld van je handtekening.

Na het correct invullen bevestig je de betaling. Zodra de betaling ontvangen is, ontvang je de Vakantiecheques in je mailbox.

Hoe betaal ik met een bankkaart?

Als betalingswijze kies je voor ‘Bancontact / Maestro’. Je klikt op ‘bestelling bevestigen en ga naar betaalscherm’. Het volgend scherm is de beveiligde betaalpagina van Ingenico. Als je je bestelling bevestigt, kom je automatisch terecht op de beveiligde betaalpagina van Ingenico. Hier vul je je kaartgegevens in: de naam van de kaarthouder, het kaartnummer (16 tot 19 cijfers) en de vervaldatum (maand/jaar).

Vervolgens doorloop je de veiligheidsprocedure via een elektronische handtekening met je kaartlezer: je schuift de Bancontact in de digipass en volgt de instructies op het computerscherm. Op het einde van dat proces ontvang je een cijfercode, die geldt als elektronische handtekening waarmee je je betaling bevestigt.

Zodra wij de betaling ontvangen hebben, ontvang je de Vakantiecheques in je mailbox.

Waarom moet ik administratiekosten betalen op mijn bestelling?

De administratiekost voor de Vakantiecheque bestaat uit € 3 inclusief BTW. Deze kost dekt de integratie van de webshop op de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland alsook het uitbetalingssysteem, waarmee de uitbaters de geïnde cheques terugbetaald krijgen. Dit kostenmodel laat toe dat noch degene die de cheque ontvangt, noch de logiesuitbater die de cheque-ontvanger in de watten legt, de kost op zich moet nemen.

Waarom moet ik mijn gegevens doorgeven als ik een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque koop?

Tijdens het aankoopproces vragen we een aantal gegevens (naam en voornaam, adres en mailadres) van je. Deze gegevens hebben we nodig om de aankoop te kunnen verwerken. Deze informatie staat niet op de Vakantiecheque(s) die je aankoopt.

Welke informatie staat er op de Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque?

Op de Vakantiecheque vind je volgende informatie: de waarde van de cheque, een unieke chequecode die je aan de logiesuitbater moet bezorgen en een geldigheidsdatum. Op de Vakantiecheque worden geen gegevens vermeld van degene die de cheque aankoopt en ook geen gegevens van degene die de cheque zal ontvangen.

Hoelang is de Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque geldig?

De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheques zijn 18 maanden geldig en niet verlengbaar. Vergeet dus niet om er tijdig van te genieten!
Opgelet: heb je een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque die vervalt in de periode 12 maart 2020 t.e.m. 30 juni 2021? Dan hebben wij uitzonderlijk de geldigheid van deze cheques verlengd tot en met 31 december 2021.

Mijn Vakantiecheque is vervallen, kan ik deze nog verlengen?

De Vakantiecheque is 18 maanden geldig en kan helaas niet verlengd worden. Wanneer je merkt dat je Vakantiecheque bijna vervalt, kan je een logies uitzoeken waar je in de toekomst (dus na de vervaldatum van de Vakantiecheque) wilt overnachten. Vóór de vervaldatum van de Vakantiecheque(s) neem je contact op met het logies waar je in de toekomst wil gaan overnachten. Je informeert de uitbater over de cheques die bijna vervallen en je bezorgt de uitbater de codes. Op deze manier kan de uitbater je Vakantiecheque alvast innen vóór de vervaldatum, ook al is deze vervallen op de datum van het geboekte verblijf.
Opgelet: heb je een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque die vervalt in de periode 12 maart 2020 t.e.m. 30 juni 2021? Dan hebben wij uitzonderlijk de geldigheid van deze cheques verlengd tot en met 31 december 2021

Hoe gebruik ik een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque bij reservatie of boeking?

Reserveren kan je enkel via de kanalen van Logeren in Vlaanderen Vakantieland (logiesboek of website) of rechtstreeks bij de logiesuitbater met de vermelding dat je zal betalen met de Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque(s). Bij aankomst geef je jouw Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque(s) aan de uitbater zodat de logiesuitbater de Vakantiecheque(s) kan clearen.

Hoe kan ik reserveren met een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque?

Je kan met de Vakantiecheque enkel rechtstreeks boeken bij het logies. Dit doe je via het telefoonnummer of e-mailadres van je gekozen logies, of via het online boekingssysteem op de website van Logeren in Vlaanderen Vakantieland zelf. Bij de reservatie moet je kenbaar maken dat je een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque wilt gebruiken. Bij aankomst geef je jouw Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque(s) aan de uitbater zodat de logiesuitbater de Vakantiecheque(s) kan clearen.

Waar kan ik met een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque betalen?

Met een Vakantiecheque kan je betalen bij alle logies die in het logiesboek of op de website (www.logereninvlaanderenvakantieland.be) staan op het moment van je betaling.

Welke diensten kan ik met een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque betalen?

De Vakantiecheque geldt als betaalmiddel voor alle diensten (vb. sauna, maaltijden, …) aangeboden door het logies aan de begunstigde tijdens zijn verblijf via Logeren in Vlaanderen Vakantieland, op voorwaarde dat er een overnachting plaatsvindt. De cheques zijn 18 maanden geldig en niet verlengbaar, vergeet dus niet om er tijdig van te genieten!

Wat is de Altijd Limburgcheque?

De Altijd Limburgcheque is een uitgave van Toerisme Limburg en is niet hetzelfde als een Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque. De Altijd Limburgcheque kan je enkel gebruiken bij logies en restaurants in Limburg.

Heb je vragen over de Altijd Limburgcheque? Dan kan je terecht bij Toerisme Limburg via info@toerismewerkt.be of +32 11 30 55 00.
 


2. Logiesboek:

Ik heb een nieuw adres, maar wil nog steeds het logiesboek Logeren in Vlaanderen Vakantieland ontvangen. Wat moet ik doen?

In dit geval stuur je een mail naar boeken@logereninvlaanderen.be waarin je zowel je oude als je nieuwe adres vermeldt. We passen het dan zo snel mogelijk aan in onze database voor de volgende editie.

Ik heb meerdere exemplaren van het logiesboek Logeren in Vlaanderen Vakantieland ontvangen. Wat moet ik doen?

In dit geval stuur je een mail naar boeken@logereninvlaanderen.be waarin je vermeldt hoeveel exemplaren je ontvangen hebt op jouw adres. We zullen het dan nakijken en de fout rechtzetten in onze database voor de volgende editie. Met het extra logiesboek kan je uiteraard altijd iemand anders blij maken!

Ik wil het logiesboek van Logeren in Vlaanderen Vakantieland niet meer ontvangen in de toekomst. Wat moet ik doen?

In dit geval stuur je een mail naar boeken@logereninvlaanderen.be waarin je vermeldt dat je het logiesboek niet langer wenst te ontvangen op je (bijgevoegd) adres. We passen het dan aan in onze database voor de volgende editie. Met het extra logiesboek kan je uiteraard altijd iemand anders blij maken!

Ik heb een logiesboek van Logeren in Vlaanderen Vakantieland besteld, maar het boek nog niet ontvangen. Wat moet ik doen?

In dit geval stuur je een mail naar boeken@logereninvlaanderen.be waarin je vermeldt dat je, ondanks je bestelling, geen exemplaar van ons logiesboek hebt ontvangen. We kijken dit dan zo snel mogelijk na en sturen het logiesboek binnen de 14 dagen op.

Ondertussen kan je onze website alvast raadplegen voor ons meest uitgebreide, up-to-date logiesaanbod via www.logereninvlaanderenvakantieland.be.

Heb je het boek binnen de 14 dagen nog steeds niet ontvangen?
Stuur dan een mail naar boeken@logereninvlaanderen.be.

Waarom vragen we een vrijwillige bijdrage van  € 2,95 voor de verzendingskosten van het logiesboek van Logeren in Vlaanderen Vakantieland?

Het gaat hier om een vrijwillige bijdrage die bedoeld is om onze verzendingskosten te dekken. Deze bijdrage is vrijblijvend en hoeft dus niet betaald te worden. Indien je het logiesboek van Logeren in Vlaanderen Vakantieland in de toekomst niet meer wilt ontvangen, kan je ons dat altijd laten weten. Stuur in dat geval een mail naar boeken@logereninvlaanderen.be.

Ik heb een fout adres ingevoerd bij de bestelling van een logiesboek, wat moet ik doen?

In dit geval stuur je een mail naar boeken@logereninvlaanderen.be waarin je vermeldt welke adres aangepast moet worden. We passen de gegevens in onze database aan en zorgen ervoor dat het logiesboek op het juiste adres wordt afgeleverd. Binnen 14 dagen zou je het logiesboek in jouw bus moeten ontvangen.

Ik wil mijn bestelling van een logiesboek annuleren, wat moet ik doen?

In dit geval stuur je een mail naar boeken@logereninvlaanderen.be waarin je vermeldt dat je het logiesboek niet meer wenst te ontvangen. We passen je gegevens aan in onze database. Het kan zijn dat we je bestelling niet meer kunnen annuleren omdat dit automatisch verloopt. Mocht je toch een logiesboek van ons ontvangen dan mag je er altijd iemand anders blij mee maken.

Ik krijg een foutmelding als ik mijn adresgegevens invul bij de bestelling van een logiesboek, wat moet ik doen?

Je kan per e-mailadres maar één keer een logiesboek bestellen. Wil je het boek voor iemand anders bestellen? Gebruik dan een ander mailadres en naam van die persoon. We sturen het logiesboek binnen 14 dagen op.


Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren!

Contactgegevens:
vzw Logeren in Vlaanderen
Diestsevest 40
3000 Leuven
Tel: +32 (0)16 28 60 35 - Fax +32 (0)16 28 60 39
info@logereninvlaanderen.be


Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.