Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >

Voorwaarden campagne Logeren Plus 2017

1. Concept
Logeren in Vlaanderen Vakantieland (LiVV) start midden maart 2017 met de promotiecampagne ‘Logeren Plus’. Voor deze campagne is LiVV op zoek naar overnachtingen plus unieke belevingen, arrangementen, workshops, activiteiten, … in of kortbij logies die adverteren bij LiVV 2017. Deelname is gratis.
Heb je al een bestaand arrangement en voldoet dit aan de Logeren Plus-beleving (zie verder)? Natuurlijk kan je dit ook nomineren als pakket ‘Logeren Plus’!
De Logeren Plus pakketten zullen via verschillende kanalen extra gepromoot worden.

Bovendien maken 15 logies uit alle inzendingen kans op een professioneel filmpje van de Logeren Plus-beleving. Presentatoren Tatyana Beloy, Ben Roelants en Katja Retsin zullen met vrienden of familie het logies bezoeken en er de “Plus-activiteit” beleven.

Deze filmpjes geven een inspirerend beeld van de Logeren Plus-beleving,  met oog voor activiteiten, gastvrijheid, kwaliteit en regiobeleving. LiVV zal deze filmpjes, alsook de overige Logeren-Plus-logies, inzetten als “uithangbord” om alle logies die deelnemen aan de campagne Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2017 te promoten. Het doel is om een nieuw publiek te bereiken en meer mensen naar de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be toe te leiden.

De volgende kanalen worden hiervoor ingezet:

a) de kanalen van Logeren in Vlaanderen Vakantieland (minstens 420.395 potentiële kijkers in totaal):

 • 300.000 e-mailcontacten LiVV
 • 60.000 websitebezoekers/maand
 • 48.598 volgers Facebook Vlaanderen Vakantieland
 • 8.385 volgers Facebook LiVV
 • 3.412 volgers Twitter LiVV

b) De social media-kanalen (Facebook, Twitter, Pinterest) van Tatyana Beloy, Ben Roelants en Katja Retsin.

c) De websites en social media-kanalen van de Provinciale Toeristische Organisaties.

Logies die niet tot de selectie horen waar een filmpje wordt opgenomen, maar van wie de indiening wel voldoet aan het concept van ‘Logeren Plus’, zullen extra zichtbaarheid krijgen op de website en social media van LiVV.

2. Wat is een Logeren Plus-beleving?
Met Logeren Plus zijn we op zoek naar een overnachting gekoppeld aan een unieke beleving. We bedoelen hiermee ervaringen die het verschil maken en jouw logies onderscheiden. Een glaasje Cava bij het onthaal, dat is zeer gastvrij, maar met Logeren Plus zoeken we naar belevingen, activiteiten, workshops, doe-momenten, ...

We geven een aantal voorbeelden van mogelijke Logeren Plus-pakketten:

 • Laat vriendinnen na een ontspannend ontbijt hun creativiteit ophalen tijdens een workshop juwelen maken en edelsmeden.
 • Dompel je sportieve gasten de wielergeschiedenis in en neem hen op sleeptouw langs klassieke fietsroutes in een traditionele wieleruitrusting.
 • Verbaas enthousiaste groepen met een volledig verblijf in thema van de jeugdbeweging. Nostalgie verzekerd met een spaghettislag en kampvuur.
 • Bied vakmanschap op maat van gezinnen en laat kinderen samen met mama en papa hun eigen brood, boter en confituur op tafel toveren.
 • Leg koppels in de watten zoals nooit tevoren. Met muziek, geuren en kleuren op maat in je wellnessfaciliteiten krijgen ze alle tijd om te herbronnen.

Heb je al een bestaand arrangement en voldoet dit aan de Logeren Plus-beleving? Natuurlijk kan je dit ook nomineren als pakket ‘Logeren Plus’! We geven je een aantal voorbeelden van bestaande arrangementen, die in aanmerking komen:

 • Steek de handen uit de mouwen bij een kennismaking beeldhouwen voor 6 personen. Na je verblijf krijg je je creatie mee naar huis.
 • Wakker je zintuigen aan bij 3 kruidige inspiraties en laat deze beleving vervolgens los tijdens een keramiekinitiatie.
 • Begin je citytrip goed door je door een local wegwijs te maken. Want de beste adresjes vind je via inside tips!
 • Spring mee op de moto en verken het Vlaamse landschap met de gastheer des huizes. In de persoonlijke tour laat de gastheer jou zien waar de verborgen plekjes liggen.

Kortom:
Je bied naast een gastvrij verblijf en warm onthaal een extra beleving, zelf georganiseerd of in samenwerking met een lokale partner. Deze vindt plaats in en rond je logies of waarbij men de regio verkent. Doe dan zeker mee!

3. Wie komt in aanmerking om deel te nemen aan de campagne “Logeren Plus”?

4. Voorwaarden kandidaturen Logeren Plus

 • Het logies is vergund/erkend op het moment van de beeldopnames en/of vermelding op de website en in de promotiekanalen.
 • Het Logeren Plus-pakket is steeds gekoppeld aan een overnachting en niet apart boekbaar.
 • De prijs van het pakket is inclusief overnachting of als een extra kost (supplement) per persoon of groep. Dit dient duidelijk aangegeven te worden.
 • Het pakket kan heel 2017 worden ingezet. Logies bepalen zelf wanneer Logeren Plus te reserveren is, dit mag een tijdelijk aanbod zijn of onder bepaalde voorwaarden (vb. bepaalde weekends, min. aantal personen, …)
 • Nomineer je een bestaand arrangement als een Logeren Plus-pakket? Dan wordt het huidig  arrangement op je logiesdetail-fiche getoond als een Logeren Plus-pakket.
 • Na selectie van Logeren Plus-aanbod zal het logies een foto ter beschikking stellen die de beleving, de activiteit of de workshop toont (vb. geen foto van het gebouw, van kamers of van de tuin. Bij voorkeur wel van mensen tijdens de activiteit of van de activiteit zelf).

5. Extra voorwaarden kandidaturen filmopnames:

 • De geselecteerde logies schenken éénmalig het verblijf met Logeren Plus-pakket weg aan de BV met vrienden/familie. Dit betreft één overnachting per logies, die plaatsvindt in het weekend of gedurende de week. Het aantal kamers is afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap van de BV. In de productieplanning wordt rekening gehouden met de huidige reserveringen bij het logies.
 • De geselecteerde logies zorgen tijdens de opnamedag voor de aanwezigheid van personen (gasten, familie, vrienden, …) zodat er “leven” in het logies zit. Deze personen moeten akkoord zijn dat ze gefilmd worden. Dit mogen ook aanwezige gasten zijn in het logies.
 • De filmpjes zijn eigendom van Logeren in Vlaanderen en kunnen door LiVV, in volledige of gedeeltelijke vorm, vrij gebruikt worden in de promotie. De uitbater heeft het recht het filmpje zelf te gebruiken in zijn eigen promotiekanalen.

6. Voorwaarden promotie door Logeren in Vlaanderen

 • LiVV neemt het besluit omtrent deelname/selectie op basis van het ingestuurde deelnameformulier en de gestelde kwaliteitseisen.
 • LiVV heeft recht om de omschrijving van het pakket promotioneler/inspirerender te formuleren zonder het aanbod zelf te wijzigen.
 • LiVV mag de gemaakte foto’s en filmpjes gebruiken op eigen communicatiekanalen.
 • Uitbaters die geselecteerd zijn voor de filmopnames mogen het filmpje ook gebruiken voor eigen promotiedoeleinden, maar pas ná akkoord van LiVV.
 • Logiesuitbaters zijn verplicht om eventuele wijzigingen aan het pakket (door onvoorziene omstandigheden) onmiddellijk te melden aan LiVV.
 • LiVV garandeert op geen enkele wijze dat het Logeren Plus-pakket geboekt wordt door de consument.

Selectieprocedure Logeren Plus
Hoe kan je je kandidaat stellen?

Het formulier wordt ingestuurd via: https://www.logereninvlaanderenvakantieland.be/nl/formulieren/logeren-plus-deelnameformulier/ Uiterlijke indieningsdatum is 6 februari 2017. Enkel volledig ingevulde formulieren komen in aanmerking.

Logeren in Vlaanderen selecteert in samenwerking met de Provinciale Toeristische Organisaties de  Logeren Plus-pakketten en de 15 filmopnames. Hierover is geen aparte communicatie of discussie mogelijk. Bij een tekort aan inzendingen voor bepaalde regio’s of logiestypes kan LiVV zelf rechtstreeks logies contacteren.

In totaal worden er 15 logies verspreid over heel Vlaanderen (toeristische regio of stad) geselecteerd voor filmopnames waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende logiestypes.

De kandidaten worden beoordeeld op basis van de volgende elementen:

 • Inhoud Logeren-Plus pakket qua aanbod, originaliteit, omschrijving, .. (60/100)
 • Mate waarin logies filmisch materiaal biedt. (40/100)

Bekendmaking selectie Logeren Plus
Bekendmaking van de selectie Logeren Plus en de filmopnames  gebeurt ten laatste op vrijdag 24 februari 2017. Alle indieners worden op de hoogte gehouden.

De eerste 2 filmopnames worden opgenomen eind februari/begin maart. De 13 andere filmopnames zijn gepland in het voorjaar en/of zomer 2017.

Wie niet geselecteerd is voor deelname Logeren Plus, kan mits aanpassing aan het Logeren Plus-pakket mogelijks op een later moment in 2017 opnieuw inschrijven.

Contactgegevens
Logeren in Vlaanderen vzw
Diestsevest 40, 3000 Leuven

Laat je inspireren

Ik ontvang graag inspiratie en de leukste vakantietips van Logeren in Vlaanderen Vakantieland.