Corona

Kan ik nog logeren in Vlaanderen Vakantieland met het coronavirus?

Lees hier >
Finse landschappen in het Meetjesland
Special Finse landschappen in het Meetjesland

Schitterende kreken die de groene omgeving weerspiegelen, houten wandelpieren en geen bakstenen huis in zicht? Het klinkt inderdaad als een scène uit Scandinavië, maar hier wordt het serene landschap van de Oostpolderkreek omschreven. Langs de prachtige watergeul in het Meetjesland voel je je net in Finland.

Een dagje kreken en vissersdorpjes

De beste manier om de charme van de kreken te bewonderen? Vanop het water natuurlijk! De wandelroute Veertje Over is een vlakke tocht van 11 km waarbij je met een voetveer het Leopoldkanaal oversteekt tot bij de pittoreske kreken. Je verkent er de sereniteit van de Bentillekreek, Oostpolderkreek en de Boerekreek. Ook het vissersdorp Boekhoute is een bezoekje waard, zeker met de pagadders erbij! De wandelroute van 7 km 'Boekhoute, een vissersdorp op kindermaat’ vertelt je de geschiedenis van de streek op een boeiende manier. Je gids, Garry Garnaal, leidt je langs grenzen, dijken en restanten van de oude havens in het Meetjesland.

Modern en authentiek logeren

De moderne B&B Vita Roka is de ideale uitvalsbasis voor een weekendje in het Meetjesland. Bij deze logies in Knesselare, even ver van Gent als van Brugge, word je omringd door de groene omgeving aan de rand van het Drongengoedbos. Een relaxmomentje in de wellness maakt je verblijf compleet. In het hartje van het Meetjesland, Eeklo, stuit je op een art-nouveauparel. Hotel Shamon is een prachtig hotel met authentieke elementen waar je je een prins(es) waant. Net een scène uit een sprookje.

Laat je verwonderen door de schoonheid van onze Vlaamse natuur!
Ontdek hier alle logeeradresjes in het Meetjesland
Gerelateerde logeertips

Beleef je eigen Ronde van Vlaanderen

Legendarische hellingen en kasseistroken: de basisingrediënten van Vlaanderens mooiste fietsroute, de Ronde van Vlaanderen. Op zondag 5 april rijden onze strafste wielrenners deze koers maar het hele jaar door kan je de Ronde zelf verkennen.

Op stap in de Vlaamse Ardennen

Al wandelend ontdek je de best bewaarde geheimen van Vlaanderen Vakantieland. Op deze 5 plekjes in de Vlaamse Ardennen droom je weg bij een prachtig panoramisch uitzicht.

Logeren langs de oevers van het Waasland

Op krachten komen na een dagje oeverlopen in het Waasland? Dan vind je in de 650 hectare polders toffe logeeradressen en originele vakantiewoningen, vaak met een boeiend verhaal over de streek erbij.

Sluiten

WIN!

Neem deel aan onze wedstrijd & maak kans op een Vakantiecheque t.w.v. € 150!

 

Waag je kans